Кулинарен блог

Кулинарен блог
8 август 2018

Тъй като напоследък ставам все по-известна с моите кулинарни провали, реших да споделя с вас един мой успех. Все пак социалните мрежи са за това – да ни представят колко сме красиви, умни, успешни, критични, разбиращи от всичко и т.н. И аз реших да изопача тази действителност, представяйки ви моя кулинарен шедьовър. Дълги месеци се подготвях физически и психически! Купих си форма за кекс. Купих си продукти. Прочетох рецептата. Гледах формата за кекс и тя ме гледаше.

 

Слънчев неделен ден - беше ми малко лошо, тъй като предната вечер изпих няколко гадни бири, които са по-скоро нещо друго, отколкото биха се нарекли бира (с възрастта някак си гадната бира взе да се обажда). Цяла седмица окончателно бях решила, че ще направя кекс. В събота вече бях убедена, че ще го направя и дойде неделя. Казах си - "Ако не го направя днес, това ще се отрази на моята самооценка и на мнението на другите за мен!". Хвала! Успях!

 

Вече е минал качествен контрол, който разбира се – беше абсолютно пристрастен, задавайки ми редица въпроси като „Сама ли го направи?“, „Ако си можела така да готвиш, защо успя да подпалиш кухнята“,  „Не ти вярвам“ (последното не е въпрос). Разбира се, като всичко друго, което правя в моя живот, и това произведение на изкуството притежава по-скоро абстрактна красота с разпадащи се моменти, но съдържанието му – там вече си е друга работа. Съдържанието е важно, не опаковката. Въпреки че съм чувала, че човек се храни и с очите си, това съдържание компенсира. 


Дайте шанс на старите Ви дънки! Не ги пропилявайте, изхвърляйки ги на боклука.

прочети още
Хлебни размисли
27 август 2018

Една история за една филия хляб. Нито повече, нито по-малко.

прочети още
Градски истории
13 август 2018

История за обикновените разговори с обикновените хора, които подминаваш всеки ден.

прочети още