Хлебни размисли

Хлебни размисли
27 август 2018

Днес се прибирах от метрото и фиксирах пред един казан как няколко гълъба кълват една филия. Толкова ми стана интересно, че се спрях  наистина да огледам ситуацията, тъй като на филията й липсваше вътрешността и представляваше само и единствено една обвивка.

 

Ха, като много хора!

 

Тогава си спомних детската градина, която между другото ненавиждах, защото имаше една ужасна лелка, която беше много ама много страшна. Другата беше чудесна, но никога не знаех коя е на смяна, поради което реших, че е по-безопасно да не харесвам изцяло детската градина, отколкото само на половина.

 

Спомних си как като бях малка, винаги се чудих много на някои деца, които изяждаха само мекото на хляба и не можех да разбера години наред защо техните родители отделяха специално внимание да премахват с хирургична прецизност коричката. Просто ми се струваше много безсмислено занимание! Тези деца, като бяха в детската градина, плачеха, защото естествено лелките не се занимаваха да им дават мекото на хляба и да им отделят коричката, а им поднасяха цялата филия (още повече НЕИЗЯЖДАНЕТО на цялата порция в детската градина беше равносилно на смъртен грях и някак си гледаха с други очи на теб, ако си неспособен да си изядеш всичко). Лелките им сервираха цялата действителност и ги оставяха съвсем безотговорно и без родителски контрол сами да се борят с нея - да отделят негативното и да оставят само пухената мекота. И те плачеха ли плачеха... тъй като не знаеха как да се справят с предизвикателството да изядат цялата филия, а и всъщност въобще и не искаха да се справят сами. Как така ще ядат цялата – за тях трябва да е САМО мекото на хляба.  

 

Като пораснах, разбрах…

 

Ха, и тази филия беше такава! Някой грижливо беше отделил мекото на хляба за своето отроче, желаейки да даде най-доброто за детето си, и беше изхвърлил коричката на гълъбите и прасетата.

 

Еми така си е – някой ядат мекото на хляба, а други коричката!


Дайте шанс на старите Ви дънки! Не ги пропилявайте, изхвърляйки ги на боклука.

прочети още
Градски истории
13 август 2018

История за обикновените разговори с обикновените хора, които подминаваш всеки ден.

прочети още
Кулинарен блог
8 август 2018

За направата на един кекс като признак за постижение и излизане от "комфортната зона".

прочети още