Малка табуретка "Море и пясък"

100,00 лв. 50,00 лв.
  • Кат. номер: 029
Базова цена: 50,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

Ръчно плетен малък пуф тип "табуретка" - чудесен подарък, който ще обогати домашния уют. Прекрасното съчетание на цветовете и материалите внася уникалност във всеки продукт. Размерите на пуфа са съобразени и с Вашето дете - мек, удобен, подходящ за игри, четене на книги и чудновати занимания.

 

Пуфът е изработен изцяло от рециклирани материали. До този момент е ползван като мостра. Продуктът е екосъобразен и щадящ околната среда. Със създаването му са спестени редица ресурси, вредни емисии и текстилни отпадъци. 

 

Външната калъфка е изцяло ръчно правена и изплетена с много любов и отношение към детайла. За изработването й бяха необходимо около 15 стари тениски, събрани чрез кампанията ми "Плети с тениска". Вътрешната калъфка е шита от отпадни парчета плат в процеса на кроене на модната индустрия. Пълнежът е от спасени текстилни изрезки, отпаднали в процеса на производство в завод за дрехи. Спасени, тъй като в противен случай биха били изгорени - процес, изключително замърсяващ въздуха. Предимството на този пълнеж е, че не е необходимо периодично допълване, тъй като няма опасност да слегне с времето. 

 

Предлагаме възможност и за поръчки ако искате нещо специфично, като можете просто да се свържете с нас, за да обсъдим подробностите. 

 

Размери: 

Диаметър прибл. 40 см.; височина прибл. 20 см.

 

Грижа:

Препоръчва се локално премахване на петна, където е необходимо.

 

Опаковка:

Всеки продукт се опакова с рециклирани материали и/ или с опаковка, подходяща за рециклиране.

 

Любопитен факт:

Знаете ли, че текстилната промишленост е втората по замърсяване индустрия в света. За последните 20 години производството на дрехи е нараснало с 400 %. Всяка година се купуват по 80 билиона дрехи по света, като само в Европа и САЩ годишно се изхвърля повече от 20 мил. т. текстил.

 

Забележка:

Поради спецификата на монитора Ви, е възможно да се наблюдава лека разлика в цветовете. 

 

Благодарим Ви, че пазарувате от нас! Чувствайте се свободно да разгледате наоколо! Пожелаваме Ви един слънчев ден!